Rita2009

Nyhedssiden
læs historien om Ritas andet kuld født den 4. maj - med den nyeste øverst!


NB! Arne venter hvalpe igen, Rita var parret i Tyskland den 25. april 2010! Følg med på: www.sissala.dk

 
NB! Sakramento - nu "Dasher"'s liv fortsætter på de engelsk blog: dashersIGblog.htm og bliver ofte opdateret.

Lørdag den 30. januar 2010
var jeg til storstilet DKK-udstilling i Fredericia med Anni. Rita gider ikke sådan noget pjat med at stå på bordet og se smart ud, så hun fik lov at blive hjemme. For første gang havde jeg fornøjelsen at møde en af ”mine” hvalpekøbere på udstilling. Det var godt nok Berto, og ikke Minnie som skulle udstilles, men det var rart at have nogen at snakke med.
Det blev hurtigt vores tur, og Anni gik da nogenlunde pænt, og hun stod rigtigt flot på bordet. Det sidste er ikke noget hun har lært af Rita, men bare et naturtalent. Anni fik bedømmelsen ”very good”. Det er jeg godt tilfreds med, da det ikke var en dommer der strøede om sig med excellent-bedømmelser til alle og enhver.
Bagefter var jeg henne og få Anni fotograferet af en professionel fotograf.
Her er nogle af mine egne fotos:
.-
Tv.: Berto vises i bedste stil. Th. som han står ved siden af mig.
.
Anni og jeg ved ringsiden!
Da jeg kom hjem igen var gensynsglæden imellem Anni og Rita stor, det er sjældent at de to hunde er adskilt i flere timer. Herhjemme trodser vi vinterkulde og sne, og går nogle dejligt lange ture, behørigt iklædt vintertøj både for to- og firbenede.
Hilsen Arne

Fra Nytårs dag 2010!
Nu er vi kommet ind i det nye år, og det gik godt også for Anni og Rita.
De skulle ikke være alene hjemme nytårsaften, så jeg var selv vært for mine forældre, som kom på besøg.
Især Rita nød at ligge og hygge sig i sofaen sammen med ”bedstemor”.

Da det trods alt kun er nytår én gang om året, havde jeg indkøbt én bordbombe, og ét udendørs fontænebatteri.
Først på aftenen havde der været noget skyderi udenfor. De gav anledning til lidt gøen, og at Anni og Rita var godt oppe på dupperne.
Da hovedretten var serveret, var det tid til at skyde bordbomben af.
Jeg har tidligere været udsat for skuffende bordbomber, der kun siger et lille ”puf”, så jeg havde købt en god stor én!
Jeg tændte lunten i enden, den brændte ind, og i nogle sekunder skete intet. Imens Anni og Rita var lige i nærheden, detonerede bordbomben med et kæmpemæssigt brag! Hele stuen fyldtes med konfetti, og stumper af plasticsmåting. Plastictingene i bordbomben var blevet knust ved eksplosionen, og havde efterladt synlige mærker i loftet. Længe inden konfettien havde lagt sig var Anni og Rita gået i dækning under sengen i soveværelset. Her blev de i nogle minutter, inden de kom frem og tilgav ”far” for sin vanvittige handling med bordbomben.

Som aftenen skred frem, tog det udendørs skyderi til, og Anni og Rita måtte igen gå i dækning under sengen. Det var en lang og trættende aften uden den sædvanlige aftensøvn, så Anni og Rita var godt trætte da skyderiet lagde sig, og ”far” omsider gik i seng.
Da jeg vågnede i morges ved 9-tiden, lå Anni og Rita helt udstrakte tæt ind til ”far”.
De sov stadig tungt, selvom de normalt er i fuld vigør på denne tid af døgnet.
Sådan var mit nytår, jeg håber at alle sidens læsere også kom godt ind i det nye år.
Godt Nytår!
 
Jeg bringer også lige et par billeder fra begyndelsen af december, hvor Anni havde flænset en bamse, og derefter gemt sig under madrassen. Det endte dog med at sengen blev redt igen, og så kunne man jo lige tage sig en lur under dynen.
 
Arne

In Memoriam
 
Bella (Sissala Sally)
Født 11/11 2008
Død 4/12 2009
-
 Bella blev fundet i familiens have med brækket forben, efter en åbenbart lidt for vild løbetur.
Hun blev straks bragt til dyrehospitalet. Det var et kompliceret brud, og det ville blive en lang og kostbar affære med behandling, så familien valgte at give Bella fred. Det blev til ét leveår, med mange gode oplevelser for Bella.
Hun vil blive husket og savnet.
 Arne


PS Fra Janet: Jeg kondolerer, det gør mig ondt at høre - jeg har også prøvet lidt af hvert, bl.a. en whippet på 15 kilo der brækket ryggen på stranden, som jeg skulle bære 2 km hjem - og det var før mobiler var opfundet...
Til ALLE: Hvis du ikke har købt en Hundesyge-forsikring til din hund, sammen med den obligatoriske Hundeforsikring, som alle hunde SKAL have - så gør det nu!!!
Der findes mange forsikringsselskaber at vælge imellem og alle mynder er særlig udsatte for benbrud m.fl. fordi de er i stand til at skyde en alt for høj fart hvor de hverken kan se sig for, eller bremse i tide. Isære italienere er verdenskendte for deres vanvittige, flyvende højdespring, som ofte ender galt.
En sygeforsikring gør, at man altid har råd til de dyre ulykker, som næsten ALTID sker udenfor dyrlægens åbningstider, hvilket udløser dobbelt takster!

Den 16. november: Så er der nyt til hjemmesiden:
 Søndag den 15/11 havde jeg arrangeret en gåtur ved Egå Engsø.

Vejret var som sædvanligt godt, huer, halstørklæder og hundefrakker fik lov at blive i bilen. Desuden havde vejrudsigten også været god denne gang, så fremmødet til gåturen var nærmest overvældende. Foruden Anni og Rita deltog fire Whippets og deres mennesker. Turen gik i raskt tempo hele vejen rundt om Egå Engsø. Vi mødte adskillige andre hunde, bl.a. en Dobermann med kuperet hale og ører. Den vakte opsigt, og også lidt beundring. Vi var dog enige om, at vi aldrig kunne finde på at klippe i vores hunde! Det var en hyggelig tur, som gav god motion til to- og firbenede.
.

Tidligere på efteråret var jeg på udstilling med Anni i Års. Det gik godt, Anni performede fint, var rolig og tillidsfuld. Hun fik ”excellent”, og blev 3. bedste tæve i racen. Næste år går turen bl.a. til Verdensudstillingen i Danmark (Herning).
Efteråret har også budt på et par weekendture til Mors. Her nyder Anni og Rita at rende frie rundt i den store have. Hvis et par rådyr tror, at de kan tillade sig at spankulere rundt på marken ved højlys dag, så bliver Ritas jagtinstinkt vakt. I den situation virker Anni, rådyr og biler på landevejen fuldstændigt stillestående i forhold til Ritas antrit. Accelerationen til de første ca. 30km/t er hurtigere end nogen bil eller motorcykel kan præstere, og det mener jeg! Rådyrene bliver blot jaget ind i skoven, Rita forfølger dem ikke inde i skoven.
Anni er blevet ét år gammel nu. Hun er meget smallere og lettere end Rita. (Foto ovenover af Rita og en beundrere.)

Også temperamentet er anderledes. Anni er ikke så social som Rita, men er lidt reserveret overfor fremmede.
Dog er hun også meget tillidsfuld.


Den 4. oktober 2009
Nu er efteråret kommet, og hundene skutter sig lidt, når vi går tur. Jeg har derfor været på indkøb på Internettet, og købt en fin vinterjakke til Anni og en til Rita. Jakkerne er med vind- og vandafvisende, men dog åndbart stof udvendigt, og dejlig blød fleece indvendigt. Jakkerne kostede det samme som en god vinterjakke til mennesker! Der er sandelig ikke blevet sparet på hundene.
Dragterne som hundene har på er fra firmaet ”Hurtta”. Det er et finsk firma, og dragterne fås i alle størrelser fra Chihuahua til Grand Danois.
.
 Jeg har med stor fornøjelse set alle filmene med Dasher og Timmi på YouTube. Dasher prøver at få Whipperne til at lege, men det er ikke altid det lykkedes. Man kan godt se, at Italiensk Mynde er en mere temperamentsfuld race.


.
Lure Coursing i Nibe den 30. august, under Myndeklubben
Løbet foregik oppe ved Nibe, så der er godt 100km kørsel dertil. Det regnede noget ad vejen, men solen brød igennem netop som vi kom frem. Jeg havde min egen stol med, så jeg havde noget at sidde på.
Anni og Rita blev sat til at løbe hver for sig, da jeg ikke har nogen mundkurv til dem.
 Anni skulle løbe først. Hun satte sig ned imellem startkeglerne, og kiggede op på far. ”Hvad er det for noget du vil lokke mig ud i far?”, spurgte hun med øjnene. En løbsofficer rystede lidt med ”haren”, og den blev sat i gang. Anni blev siddende.
Jeg måtte så vise hvordan man løber, og hun kom så også i gang med at løbe.
Hun løb rundt omkring mig i store cirkler, haren havde ikke rigtigt hendes opmærksomhed.
Efter en halv omgang var jeg træt, og afsluttede seancen ved at gå tværs over banen til målområdet.
 Så blev det Ritas tur. Hun fulgte modvilligt med far hen til startkeglerne. Jeg tog snoren af hende, og bøjede mig ned. Rita forsøgte at komme op i min favn. Hun kunne tydeligvis huske sit første løb for 2 år siden, og genkende situationen. (Dengang endte det med skrig og skrål, samt et ømt bagben.) ”Af alle verdens pinsler, er coursing den jeg nødigst vil udsættes for, far!” sagde hun med sit kropssprog. Der var ikke noget at gøre, Rita ville slet ikke løbe.
 Efter en pause blev banen vendt om, og Anni fik chancen igen. Der var desværre ingen fremskridt. Hun løb sådan set godt nok, men ikke efter haren!!!

 Det var trods alt en dejlig stund oppe ved Nibe. Der var 2 borzoier der løb flot efter haren. Også nogle whippets viste hvordan det skal gøres. På vejen hjem gik vi tur ved Skarpsallingkarrets findested, (det stenalderkar som er afbildet på den nye halvtredser).


Den 14.september:
I denne weekend var jeg på Mors. Jeg gik som altid en lang tur med hundene lørdag morgen. Først var der et rådyr ved en mark nær stranden. Det fik Rita hurtigt jaget ind i skoven. Lidt senere var der pludselig to store rådyr på marken. Nu var jagtinstinktet vakt, og den vilde jagt gik hen over stubmarken. Her kom Anni til kort, hun kan ikke følge med Rita når det virkelig gælder. Rita fik også sendt disse rådyr godt ind i skoven, hvor hun åbenbart mener de hører til. Hun forfølger dem ikke ind i skoven, men går og holder øje med dem i kanten af skoven.
 Om eftermiddagen var vi i Sillerslev, til åbent skib på et nybygget træskib af en engelsk 1800-tals type. Hundene måtte vente den korte tid på kajkanten. Vi så også 3-4 ryttere der red deres heste langt ud i fjorden! Hestene kunne tilsyneladende lide det, jeg troede ellers at heste var bange for vand.
.

Den 28. juli
I dag var jeg i Ryomgård, hvor jeg besøgte Sissala Sally og hendes familie. Sissala Sally er et lille nips på kun 3,2kg.
Anni (Sissala Sandy) ligner en Grand Danois ved siden af lille Sally. Selvom Sally er meget lille, er proportionerne i orden, og jeg vejledte familien i at gå på udstilling. Anni og Bella, (som Sally nu hedder), spænede rundt og rundt i haven. Rita og vi andre blev helt rundtossede af at kigge på! Det var en hyggelig eftermiddag, og jeg sluttede med at tage et billede af Bella hos sin stolte ejer, Camilla.
Dette var den foreløbigt sidste beretning om Rita og hendes hvalpe.
Siden vil kun blive opdateret yderligere hvis der sker noget afgørende nyt.
Venlig hilsen, Arne.

.
.

Den 27. juli
Efter 2 ugers sommerhusophold på Mors, blev Sissala Sandra i dag hentet af sin nye ejer, Pia fra København.
Sandra havde tilsyneladende intet imod at køre med sin nye ejer hjem.
.-
Rita og Anni var med helt inde i bilen og sige farvel.
Sommerferien forløb godt med mange gåture i den uspolerede natur på Mors. Der blev spænet frem og tilbage på stranden mange gange, og med lidt held lykkedes det at få alle 3 hunde med hjem hver gang.
En dag gik turen til Ritas fødegård ved Tæbring på Mors. Marie og Thomas bød på kaffe, imens Rita snusede rundt i hendes hvalpehjem. Ritas mor, Vindhauses Diana, var med på løjerne, og det var umuligt at få alle tre hunde til at sidde stille til et gruppefoto.

.

På et billede giver Diana Thomas en møs, imens Rita føler sig godt hjemme ved siden af.
.
Sandra sørgede lige for, at opvasken ikke var alt for beskidt inden maskinen skulle sættes i gang. Dette gentog sig flere gange.
.-
Sandra soler sig - og nyder livet med mor, så længe det varer!

Den 10. juli:
I går havde jeg besøg af et par garvede myndeejere fra Sjælland.
.-

De kom, sammen med deres to whippets, (som hilste godmodigt på mine hunde - efter at Rita havde vist dem hvem bestemmer her i huset), for at hente Sissala Sakramento. Det gik fint, han havde slet ikke noget imod at skulle flytte hjemmefra. Som sædvanligt var Rita og Anni med ude ved bilen og sige farvel.
Det hele forløb stille og roligt, jeg er sikker på at Sakramento har fået et super hjem hos Janet og Svend og deres to whippets.

(Han hedder "Dasher" nu og det går helt fint - han er lynende intelligent og meget velskabt. Følg med i hans liv på: dashersIGblog.htm - Janet.)

Den 7. juli:
Jeg har fået nogle billeder af fam. Franchini som jo har Sabrina nu.
Hun er i midlertid blevet omdøbt til Sally, hvilket der jo var en hvalp fra sidste kuld der hed!
Foto: Her viser Sabrine, (nu "Sally") sine fine "Italienske" linier allerede! Fotograf: Alessandro Franchini.
.
Sandra, som sikkert savner sine 2 søstre...
-

Den 4. juli:
På denne varme sommerdag er to hvalpe flyttet hjemmefra til deres nye hjem i Københavnsområdet.
Først kom Stina for at hente Sabrina, der gerne fulgte med sin nye ejer.
Rita og Anni var med ude ved bilen og sige farvel, og de havde det fint med det.

 Lidt senere kom Majken for at hente Samantha. Da var alle hvalpene blevet lidt trætte, og Samantha gemte sig under sofaen. Hun blev dog lokket frem, og det endte med at hun sad trygt i sin ”mors” favn, da de skulle af sted.
.
 Jeg er sikker på at begge hvalpe har fået et supergodt nyt hjem, og at der venter dem og deres ejere mange gode oplevelser!
.
Til venstre: Samantha 8 uger og til højre Sandra.
.
Til venstre Sakramento 8 uger. Desværre lykkedes det ikke at få et foto af Sabrina på bordet. Til højre: 4 hvalpe er blevet til 2 på een dag!

Den 2. juli:
Det går fint med hvalpene, de udholder sommervarmen med anstand. De er meget aktive nu og kan også gnave lidt i planterne udenfor haven blot ved at stikke hovedet igennem hegnet. Lige nu sover hvalpene trygt i hundekurven.
.


Den 29. juni:
Hvalpene er nu 8 uger, og klar til snart at flytte hjemmefra. Alle er solgt.
.
Til venstre: Sandra til højre Sakramento - de planlægger deres næste uartigheder!

Den 27. juni:
Denne weekend har foreløbig været en udmattende affære for hvalpene.
Fredag eftermiddag måtte de stå model til chipmærkning, og lørdag morgen var de med hos Francks Dyrefoder i Vorre.
Der blev indkøbt halsbånd og liner til hvalpene.
Desuden fik jeg gavekort til en pose hvalpefoder fra Arion, som følger med hver hvalp.
At dette hurlumhej har åbenbart været hårdt for hvalpene, for det meste af eftermiddagen har de spenderet liggende udmattet i hundekurven, eller der hvor de nu er blevet trætte.
.
.
.

Tiden er også kommet, hvor jeg må melde alt udsolgt for denne omgang!
Den sidste hvalp, Sissala Sakramento, har den dygtige og flittige webredaktør Janet valgt at købe.
Hans færden vil fortsat kunne følges på www.mynder.dk - han får sin egne side snart!

Den 26. juni:
Med hensyn til renlighed går det meget bedre denne gang, hvor hvalpene kan komme udenfor jævnligt. Der var kun en enkelt klat i hvalpegården i dag, og da jeg kom hjem gik hvalpene straks udenfor og besørgede.
Jeg fik desværre ikke fotograferet imens Kaj var her for at chippe hvalpene. Jeg skal jo holde hvalpen imens han skyder chippen ind i nakken. Alle hvalpene hylede, da de blev chippet!
Alting er altså ved at falde på plads i skønneste orden.

Den 22. juni:
I dag kørte min kollega, Hilmar, med hjem fra arbejde for at se hvalpene.
De nød opmærksomheden i fulde drag. Jeg kunne så muge ud i hvalpegården imens Hilmar underholdt hvalpene!
.

Da han skulle hjem rendte alle hundene selvfølgelig ud af hoveddøren. Da ”far” kaldte, stak Anni af, hvalpene myldrede rundt og Rita forsøgte sig med en underkastelse i græsset.

 Stambogsføringen er nu faldet på plads, ser det ud til på www.hundeweb.dk/  (adgang for DKK medlemmer).
Men ak, der mangler store bogstaver i web-adressen, og det er den gamle E-mail adresse...

Den 21. juni:
Så er weekenden ved at være overstået, og i morgen skal jeg på det sædvanlige arbejde igen. Jeg har haft Sakramento oppe på bordet i haven, men det er nemmere sagt end gjort, at tage et godt billede af en spil levende hvalp! Sandra og Samantha er små og fine, mens Sabrina og Sakramento er lidt større. Imorgen er hvalpene 7 uger gammel.

Arne har prøvet at fotografere Sakramento for at vise hvor veludviklede og fin en hanhund han er - dagen før han fylder 7 uger.
.

Den 18. juni:
Det går fint med hvalpene, de er nogle værre udbryderkonger. To af hvalpene har forceret hvalpelågen i hvalpegården. Det skete slet ikke med det sidste kuld, Anni har den dag i dag svært ved at forcere den.
Hvis jeg skal ud af hoveddøren for at gå en tur med de voksne hunde, følger hvalpene med udenfor. Jeg har så mit hyre med at få dem ind igen, til naboernes fornøjelse. Hvalpene forsøger stadig at die ved Rita, men hun er efterhånden ikke så meget for det. Hvalpenes tænder er veludviklede, så Rita risikerer at blive bidt.

Den 13/14. juni:

I weekenden har hvalpene rigtigt nydt det gode vejr ude i haven. Alle hvalpe tumler glad og nysgerrigt rundt.
.
Det er nu faldet på plads, at de tre hvalpekøbere skal have de tre tæver.


Lørdag aften var jeg til ”Sculptures By The Sea” ved Tangkrogen i Århus. Anni og Rita var selvfølgelig med, og nød gåturen langs stranden. Vi mødte en sort whippet ”Abby” og hendes ejer Benny.
De var færdige med udstillingen, netop som vi skulle begynde.
Anni fik lige vist lidt mynde-ræs for en anden lille hund, som blev helt paf af beundring.

.

 Den 11. juni:
Fotos af de andre 3 hvalpe:
.
Tv.: Sissala Sabrina og th.: Sissala Samantha, nedenunder: Sissala Sandra.

Den 10. juni:

Sakramento har indtaget stålkurven ved vinduespartiet til haven...

Sakramento.Anni og Samantha
- Anni og Samantha hygger sig også der.
Sakramento
Rita er snart færdig med at lade hvalpene die. Hvalpetænderne er kommet godt frem, og de bider simpelthen i Ritas patter, hvis der ikke er mælk nok. Derfor er det slut med liggende diegivning. Rita står op, så hun kan gå, når hvalpene bliver for ivrige.
Anni hjælper fortsat med, at holde orden og nogenlunde rent hos hvalpene. Hendes lille bitte navlebrok er fuldstændigt forsvundet nu! Hun nyder det nye foder fra Randbøldal udstilling sammen med Rita, det har rigtigt nyhedens interesse, og skålen bliver lynhurtigt tømt.

Den 5. juni:
Anni har haft lidt diarre fordi hun er så flittig til, at holde hvalpene rene. Det er dog gået over nu, og vi er snart klar til, at tage til Randbøldal. Jeg har ladet fotoapparatets batteri op, og tømt hukommelseskortet, så der er plads til masser af billeder. Jeg har også givet min mobiltelefon hjertemassage og kunstigt åndedræt, så den er funktionsdygtig igen.

Den 2. juni:
Nu er hvalpene 4 uger gamle, og Rita har efterhånden ikke mælk nok til at mætte de sultne hvalpe. I dag er de så småt begyndt, at spise fast føde. Især Sissala Sakramento viser interesse for det opblødte tørfoder.
.

Anni er alle tiders storesøster for hvalpene. Hun både leger med hvalpene, og hjælper dem over den ca. 10cm høje kant ind og ud fra hvalpegården. Det kan godt være lidt svært, at få rumpen med når man er en lille hvalp, men så kommer storesøster lige med snuden, og hjælper én over.
(Nedenunder 2 fotos af Anni sammen med hvalpene.)
.
Rita er lidt træt ovenpå alt det hurlumhej med hvalpene.

Når hun spiser foregår det liggende, med kroppen solidt plantet på gulvet.
I går, pinsedag, havde vi besøg af Pia fra Vanløse, som har sikret sig Sissala Sandra.

Sandra var ikke spor ked af sådan, at blive vist frem. Hun nød opmærksomheden. Rita var måske nok en anelse betænkelig, men lod gerne gæsterne holde hvalpen.


Den 29. maj:
Hvalpene vokser, og vokser! De er nu i stand til at forlade hundekurven, og vende tilbage igen på egen pote.

Ritas patter er større end nogensinde, og siddende diegivning er blevet den nemmeste måde at lade hvalpene få mælk.
Anni er stadig meget interesseret i hvalpene, og får lov til at hjælpe med at holde rent i hundekurven.

Den 25.maj:

I dag havde jeg besøg af mine forældre, som også syntes hvalpene er meget søde. Jeg tog nye individuelle billeder, imens min mor holdt hvalpene. De er begyndt at blive mere livlige, snart kan de gå.
Anni får nu lov til at hjælpe med at holde hvalpene rene. Hun er en meget ivrig ”barnepige”. Rita er ikke længere sur over, at Anni er nær hvalpene.


Lille Sabrina

Lille Sacramento

Lille Samantha

Lille Sandra

Anni hjælper til!

 

Tjek denne velskrevet side på Wikipedia, (på engelsk) om italienere: http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Greyhound


Godbidder på græsplænen.

Den 23.maj:

Så er jeg klar med individuelle billeder af hvalpene
De har alle åbnet øjnene, men foretrækker stadig den trygge kurv hos Rita. Sakramento og Sabrina er lidt større end de to andre, men alle hvalpe vokser som de skal.
Rita kommer med på alle gåture - hun syntes bestemt ikke om, at Anni forkæles med ekstra gåture imens hun selv skal passe hvalpene!
Hvalpene kan sagtens klare sig selv
i en times tid ad gangen nu.


Sabrina

Sakramento

Samantha

Sandra

Alle fire!


Tilbage til ItalienskmyndeNyt

Fra den 20. maj:
Hvalpene har det godt, de vokser som de skal, og de er så småt begyndt at åbne øjnene. Det er dog svært at fange på et billede, men der er da tre nye billeder. Rita har fået nyt halsbånd i en beige/brunlig nuance. Det klæder hende godt.
  -.-
halsbånd
Fra den 16.maj:
Hvalpene har vokset sig store, tykke og grådige. Rita tager sig af og til et hvil udenfor hvalpegården, men så risikerer hun at blive indblandet i et lille hundeslagsmål med Anni. Anni er jo stadig en legesyg hvalp, selvom hun nu har fået mindre søskende.
Hvalpene har endnu ikke åbnet øjnene, men de er begyndt at møffe en del rundt, og får så snart brug for at se noget.
Jeg vil tro, at de åbner øjnene i næste uge.
12dage-

Fra den 13. maj:
Hvalpene er vokset helt enormt den første uge, de har allerede fået klippet kløerne for første gang.
På billedet ses Sakramento i færd med at slå mave, imens en søster dier.
Anni må se sig forvist til entre og soveværelse imens jeg er på arbejde.
Rita har så stue og køkken for sig selv sammen med hvalpene. Det fungerer udmærket, der har næsten ikke været noget roderi når jeg kommer hjem. Anni er meget interesseret i hvalpene, men Rita vil stadig ikke have hende i hvalpegården.
Det må hun så finde sig i.
-

Fra den 9. maj:
Hvalpene vokser fra dag til dag, de ligner små flodheste! De bestiller ikke andet end at die, og at ligge og dase.
dag5
Fra den 8. maj:
---
Fra den 7. maj:
Hvalpene trives godt, de er begyndt at strække sig lidt ind imellem. Rita er hele tiden ved hvalpene, og hun holder dem rene når der kommer noget ud i enden. Anni har pladsen ved vinduet helt for sig selv, og kan rigtigt ligge og gasse sig. Anni respekterer at Rita helst ikke vil have besøg i hvalpegården. Kun når vi skal ud at gå en lille tur, kommer Rita frem fra hvalpegården. Hun er blevet helt slank, nu hvor hun har født. Sandra er den mindste hvalp.
To hvalpe ér solgte. Køberne har allerede indbetalt depositim.

-.-
-

Fra den 4.maj:
RITA HAR FØDT!
I morges var Rita lidt utilpas, og jeg fornemmede at fødslen var nært forestående. Det blev dog ikke rigtigt til noget, og vi gik vores formiddagstur som sædvanligt. Da vi kom hjem var vi alle trætte, og jeg blundede i lænestolen imens Anni og Rita tog en lur inde i min seng. Da jeg gik ind til hundene efter en halv times tid var to hvalpe allerede født, med Anni som ivrig fødselshjælper. Sengen viste sig, at være et glimrende sted til hundefødsler, da sengetæppe og dyne sugede fostervandet til sig. Jeg fik Anni væk fra soveværelset, og Rita fødte yderligere to hvalpe. Jeg gjorde så hundekurven klar, og flyttede hvalpene dertil. Rita fulgte straks efter. Det hele forløb meget stille og roligt.
Da hvalpene skulle kønsbestemmes, ventede en stor overraskelse. Denne gang har der indsneget sig en hanhvalp i kuldet! Rita kan altså også føde hanner! Hvalpenes navne, køn og farve:
 
Sissala Sakramento, han, sort.
Sissala Samantha, tæve, sort
Sissala Sabrina, tæve, sort
Sissala Sandra, tæve, skifferfarvet (brun)
Rita2009.
Rita2009.Rita2009

Tilbage til www.mynder.dk
Læs lidt om den italiensk mynde
Se hvad en dygtig italiener kan: http://jp.youtube.com/watch?v=16gIieV0R40&feature=related

Tilbage til ItalienskmyndeNyt hvor du kan se forældrene og tiden op til fødslen.