Minnie og Bertos side!

Denne webside handler om to italiensk mynder:
Minnie, født d. 11.11.2008, (Ch. Valmiki du Manoir des Ombreuses x Sisse) og
Berto, født d. 23.02.09, (DWZRV/Ch. VDH/Ch Salta col vento Agnelli x DWZRV/Ch. VDH/Ch. Nationalsieger Tschech Republik, Landessieger Sachsen und Sachsen Anhalt, 3x CACIB, 2x Res.CACIB Shiva von Abakan.)
Livet som passioneret racekatteopdrætter med tid til at forelske sig i hunde også!
Mange gode hilsner Gitte, Tore, Hannibal og Samuel Blytt
.
autoimex@hotmail.com
PS Nye indlæg findes altid i toppen af siden, se ellers hundenes beretninger nederst!

NYT! 1.marts 2011: Minnie og Berto er lige blevet forældre til to dejlige hvalpe, se fortsættelsen på blog 2
Den 7. februar 2011
Hej alle bloglæsere!


 Vi har været på besøg hos den aller dejligste lille Italiener hvalp, Claudia. Claudia kommer fra Kirsten Kristensen og er en utrolig smuk lille pige. Hendes farve er så fin så fin lysegrå.

Claudia bor nu hos Lene og Torben i Silkeborg, som Tore har kendt de sidste 20 år. Umberto var helt vildt glad for at møde Claudia, og var næsten en anelse for påtrængende for den lille pige. Han var endda så glad, så han gik og tissede op af Lene og Torbens nydelige antikviteter, det var helt pinligt. De tog det pænt, og tørrede bare op efter ham, men jeg vil nu alligevel give ham bodystocking på næste gang vi besøger små fine piger. Medmindre vi skal være i naturen, så kan han slippe he he...
Claudia sad mest oppe i mors eller fars trygge favn, da to voksne IG'er var lidt overvældende.

Umberto var også vild med husets frue, han kyssede og kyssede!

 Minnie var mere optaget af Claudias seng og legesager, for ikke at tale om godbidder.
 Minnies mave vokser pænt og hun ser efterhånden lidt trivelig ud.
 Vi siger tusinde tak til Lene og Torben for fyrstelig behandling og håber vi kan møde Claudia igen, på nogle gode springture ud i det blå. Det må vist være en drømmefamilie, at aflevere sin hvalp til.
 Mange gode hilsner
 Gitte & Co

Den 1. februar 2011:
Vi er nu sikre på at Minnie og Berto skal være forældre i starten af marts måned. Minnie har fået en lille klædelig bule på maven og har det i øvrigt super dejligt. Hun er i topform og nyder fortsat sine daglige ture. Hun er fin i vægt og ser meget harmonisk ud.
 Berto fjoller og leger som han plejer og aner vist ikke uråd, om at der snart vil være smålinger, der tager al Minnie´s tid.
 Vi er spændte og har lånt bøger og Googlet alt om hvalpe på vej. Vi har nogle utrolige gode dyrelæger tæt på hånden, så alt skal nok gå helt supert. Vi håber på en pige til os selv og vi har nogle tilkendegivelser om familier, der gerne vil købe en hvalp.....
 Her er et par billeder af de vordende forældre:

 YEAAAAAHHHHHHH vi glæder os helt vildt!
 Hilsen Gitte & Co

Den 4. januar 2011:
Hej Alle læsere! Håber at I kom godt ind i det nye år?!
Vi har helt vildt skønne nyheder, Minnie og Berto havde nogle hotte dates, i julen. Vi ved endnu ikke om det har båret frugt, men hvis det er som vi tror og håber, skal Minnie og Berto være forældre i starten af marts og hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra midt i maj 2011. Da Minnie er over to år gammel og Berto fylder to i Februar, synes vi det var passende med forårshvalpe.
Nu væbner vi os med tålmodighed og venter spændt på familieforøgelse
Jeg må tilstå at hundeformering er væsentligt anderledes end katte formering. Katte klarer det selv, hvorimod vi skulle hjælpe hundene. Da det langt om længe lykkedes, blev Minnie så forskrækket at hun prøvede at flygte med Berto fast hængende i "rumpen". Vi var heldigvis informeret om det, så vi kunne holde Minnie, samtidig med at vi beroligede hende mens de hang sammen.
Mange gode og forhåbningsfulde hilsner
Gitte & 101 Italiensk Mynder

Jeg sender et billede af Minnie, the flying IG og Berto, som nyder livet i sofaen

Nyt den 16.december: Vi har været på juletur i Flensborg med Minnie og Berto
 De havde deres frakker og fine collars på!

 Vi fik mange både beundrende og foragede blikke og kommentarer med på vejen.
 Nogle synes Minnie og Berto var helt vildt søde og kære, andre synes det var for meget med tøj på hunde, nærmest
sammenligneligt med Paris Hilton og alle hendes Chihuahua'er!!!
 Vi mødte forøvrigt en gadehund, sådan en der sidder sammen med sin ejer og tigger penge ind. Hunden havde det helt sikkert godt, den så velernæret ud, den fik sikkert mad før sin ejer, men selvfølgelig også noget pjusket og lurvet, pga. sit liv på gaden. Jeg følte mig helt ilde til mode ved at gå forbi med fine Minnie og Berto, som spankulerede afsted på deres små balletfødder.
 
Så er der lige et fint billede af Minnie som hygger sig på sofaen med et griseøre uhhmm, (poor pig)
 Gode vinter hilsner
 .
Gitte & Co
December den 5.
Hej Alle!
 Jeg har et par friske billeder! Vi har fået godt gang i vinterfrakkerne og så er vores fine håndsyede læder halsbånd fra Italien kommet.Vi priser os lykkelige for at vi ikke har hvalpe i dette kolde decembervejr, uha!!!

 Nå, men alt går fint, vi er på trods af vind og vejr i hundeskoven, samt på vores daglige ture alligevel.
 Vi varmer os når vi kommer hjem, jeg har et herligt billede af Minnie og Berto, hvor de efter en tur, står lige foran varmeblæseren!
 Vi bruger forøvrigt Petosan tandpasta, det smager godt nok ikke af kød, men de finder sig fint i at få børstet tænderne.
 
Hunde tandpasta koster forresten betydelig mere end menneske tandpasta!
 Mange gode vinter hilsner, Gitte & Co

Håber at all mine læsere har det godt? Her går det fint. Vi begynder så småt at gøre brug af de varme frakker til hundene, efteråret er blevet koldt nu!
 Her er et hyggebilled til bloggen, hvor Minnie og Berto hygger sig sammen med Hannibal, imens han ser tv.


Men så findes der ikke en italiener, som ikke fortrækker at blive helt dækket til når den sover! Se her:
-
-
Mange gode hilsner
Gitte & Co


Den 19.9.2010
Livet fortsætter sin vante og uvante gang, og nu har vi lidt nyheder til bloggen! Minnie har været med de blå spejdere og mig på en 20 km lang gåtur, for at tage 20 km mærket. Hun ydede en flot præstation og er vel aldrig på én dag blvet kælet og gået tur med, af så mange herlige og søde børn. Vi havde udstyret os med vand, frolic bidder og højt humør. Det regnede på en del af turen, så Minnie havde i dagens anledning fået sin varme frakke på. Ved ankomsten til vores hus, virkede det som om hun sagtens kunne tage 20 km mere, dog krøllede hun sig sammen under det bløde tæppe i hundekurvens lune rede, da hun fandt ud af at hendes mennesker ikke havde til sinds at bevæge mere på os den dag.
 Mange gode regnfulde og raske skridt hilsner, Gitte.


Den 29.8.2010
Jeg fik lige taget nogle sjove stemningsbilleder af cat and dog. Vores hankat Believe it or Not, elsker at lege med hundene.
 Berto er især glad for at lege med ham, de ruller, hopper, bider (på den gode måde) og nyder i det hele taget samværet.
 På et af billederne ser det næsten ud som om Berto er ved at æde Believe, men han bider overhovedet ikke hårdt, kun blidt, og
når Believe slår efter Berto, er det også meget nænsomt, uden kløerne fremme. Det er heldigt at det er en hanhund og ikke en hankat,
for så havde Believe gået helt amok. Prøv at se
 Hilsen GittePS Skulle du være interesserede i at vide mere om Cornish Rex katte, se her: www.blytt.dk - Janet

Den 2.8.2010
Vi har haft en sommerferie gæst de seneste dage. Nemo, en fin lille Bichon Havanais, på 7 år vi har passet.
 På vores ture til hundeskoven kan man vist roligt sige at hundene havde et forskelligt tempo. Det var lidt mere held end forstand, at jeg fik nogle billeder med alle tre hunde på. Nemo luntede stille og roligt rundt og hyggede sig, Minnie og Berto spurtede i allerbedste myndestil som skudt ud af kanoner. Nemo er en hanhund og han kurtiserede Minnie, med halen ret til vejrs og næsen højt i sky, det fandt Berto sig alligevel ikke i, hans små bøster på ryggen rejste sig og så gøede han for fuld hals, mens han hoppede sidelæns hen imod Nemo. Det var nok, for Nemo opførte sig eksemplarisk og gjorde ikke flere tilnærmelser.
 Hilsen Gitte og zoo have

Den 28.7.2010
Så har Minnie og Berto været til deres første Lure coursing. Berto løb som om han aldrig havde gjort andet i dette liv. Han så virkelig pointen i at spurte efter "haren", fange den og ruske den. Minnie kunne ikke lige se nogen mening med det, hun vil da glad og gerne løbe efter mig, men "haren" tændte hende overhovedet ikke. Hun skulle også lige snuse og tisse o.m.a. Jeg fik mig nogle gode løbeture, for at opmuntre hende! Vi fik et stykke skind med hjem, så vi kan øve lidt fangeleg med hende. Så strimler vi en pose og sætter skind og strimlet pose fast i en lang snor, og så får hun lov til at fange den. Nu må vi se om hun kan tændes på det...
Det var virkelig en fornøjelse at se alle disse dejlige hunde nyde at spurte afsted.
 Berto's medfødte talent gjorde hans mor meget glad og stolt, det er absolut noget vi vil gøre meget mere i fremtiden.
 Gode sommerhilsner
 Gitte & CoTv.: En pharaoh hound fræser forbi. Th.: En saluki venter sin tur.

Den 19.7.2010
Kan se at I og hundene også nyder varmen. Jeg lagde mærke til at Dasher havde haft en forbinding på forbenet, som heldigvis er  væk nu. Minnie ser akkurat ud som Dasher, når hun ikke skal med på tur!
Jeg sender dig nogle herlige billeder fra én af de varme dage. Vi havde været på vores daglige tur til hundeskoven og da vi kom hjem, var det mest svale sted lædersofaen i udestuen. Kradsemærkerne i lædersoafaen kommer når Minnie og Berto vil rede sig en rigtig god seng... Gode sommer hilsner
Gitte & Co


Den 26.6.2010
Vi besøgte Verdens udstillingen i Herning i går. Vi udstillede ikke vores egne hunde, men nød alle de andre smukke hunde.
Der var en del petit IG´s, som var utrolig elegante. Jeg må indrømme at jeg er helt pjattet med de små elegante typer.
De bevægede sig fjerlet, med deres smalle fine hoveder og deres velplacerede haler.
Her kommer nogle stemnings billeder fra dagen:
-


Den 14. Juni
Vi havde sådan en dejlig tur i hundeskoven igår. Vi bruger overvejende hundeskoven i Hampen, den ligger nærmest. I dag tog vi først til havnen i Silkeborg og derefter til hundeskoven i Silkeborg. Vi mødte en kæmpestor hund, den var nærmest på størrelse med Samuel på 6,5 år. Den slikkede Samuel på kinden, derfor tørrer han sig og smiler på det ene billede.


Berto ruller sig altid sammen til en pindvinelignende tingest, når vi møder hunde han ikke kender, til gengæld gøer han vildt og hopper og leger frejdigt når han lige har hilst på sin "pindsvine facon"! Minnie kan finde på at løbe hurtigt væk, for at vende tilbage med en vis nysgerrighed. Minnie og Berto nyder i den grad hinandens selskab og leger og spurter afsted,
når vi er på vores daglige ture.


Hinanden kender de trods alt, og størrelsen passer så godt,
når man leger, det er vist noget med at lige børn leger bedst.... eller også har de udviklet race diskrimination, men de holder nu af andre hunde også.

På det sidste billede løber Samuel sammen med Minnie og Berto og bare nyder at være sammen.
Gode, men ikke så varme sommer hilsner fra Gitte og Co!


Nye oplevelser til bloggen - 10. juni.
Vi har haft besøg af Chilli, en fin lille Italiener pige, som var inviteret til en hot date med Berto.

Hun var her i 10 dage og når Berto og Chilli ikke var sammen uden Minnie, hyggede alle tre hunde sig gevaldig. Chili var også med på vores daglige ture i hundeskoven, men i snor. Her er et nærbillede af Chili i køkkenet!

Her er billeder af hvordan en lille Italiener han ser ud, når han har kærestebesøg. Han sidder i kurven og nærmest smiler bredt imens Chili ser beundrende op på sin "mand".

Her er også et billede af Chilli og Berto i haven, denne dag var det så koldt, så de måtte have frakker på.
Ind imellem var det kun Chilli og Minnie der var sammen, når de to turtle duer lige skulle holde lidt pause. (Minnie var anden kæreste i denne tid og knap så interessant, da hun jo ikke var i løb) I hunde verdenen er det legalt at have flerkoneri og fler manderi...! Nu bliver det spændende om mødet har båret frugt, vi har i hvertilfælde vendt vrangen ud på os selv for at det skulle lykkedes, ellers må Chilli komme igen.

Efter at Chilli rejste hjem blev her lidt tomt, men Minnie nød igen Berto's fulde opmærksomhed, der er nogle dejlige billeder af de to, der leger i stuen. I øvrigt nyder vi at der kommet mere varme i luften og så har begge hunde været til dyrelægen og fået rabies vaccine, så de kan komme med på sommerferie.
Mange gode og varme sommer hilsner
Gitte


Den 1. april
Jeg har omsider fået kameraet frem. Jeg forsøgte mig også med video, men skal lige hitte ud af hvordan jeg får det lagt ud på YouTube - så der kommer en link her ret snart!
Minnie er i løb igen, vi synes det var hurtigt, knap fire mdr. siden hendes første løbetid? Nå, men bukser og bodystocking er fundet fremme igen. Vi har været helt ude i Hampen! Ikke langt fra hvor vi bor ligger Hampen sø og en dejlig stor hundeskov.

Var også i skoven idag, men vejret var ikke med os og Berto gjorde sig til en lillebitte kugle, for at undgå regn. Minnie stormede hjemmad i fuld fart!

Berto gik på et tidspunkt på to ben i håbet om at regnen vile ramme ham mindre!


Hjem igen i varmen!
Rigtig god påske til alle læsere fra Gitte og Co.!

Den 7. februar
Lidt nyt til bloggen:

Vi har forsøgt at tage "fine" profil billeder af Minnie og Berto, selvom det langt fra er en nem opgave. De skulle jo gerne præsentere sig på bedste vis, men men.... Når jeg ser billeder af andre Italienere stående i flot positur, undrer jeg mig over hvad ejerne har bestukket dem med! Nå men her er resultatet, to hvor "mor" forsøger at stille dem op, og to hvor de lige har leget med halerne ret til vejs, (halen skal jo helst bæres som en sabel hængende i en bue nedad) men det var ikke muligt når Minnie og Berto var i så højt humør!
Vi prøvede faktisk en professionel fotograf på udstillingen, men de billeder var da helt håbløse.
Mange gode hilsner
Gitte og Co.


Den 30. januar 2010!
Vi opdaterer bloggen når der ind imellem sker noget ekstraordinært, ellers bliver der mange gentagelser af dagliglivet.
Berto har lige været på sin første udstilling idag! Vi har trænet lidt ringtræning inden, men skal øve os meget mere.
Det gik da ok og så heller ikke mere. Berto er en lille delikat han på 36 cm, men han mangler lidt volume, så vi vil træne og
fylde ham med lækkerier.
Vi mødte Minnie´s søster Annie, som fik en fin placering + en masse andre dejlige hunde. Jeg tog er par billeder af dem i
nærheden, b.la. to skønne salukier og en pragtfuld bassethound.


Den 3. januar 2010!
Vi er kommet hjem fra vores julerejse og det var supert at gense vores hunde og katte, alle havde haft det fint.
Jeg har taget nogle billeder til bloggen. Min mand har tidligere haft Dobermann og er vild med denne race, vi besøgte derfor et Amerikansk opdræt og selvom de var i bure kom de hver dag ud og løbe på et stort terræn. Alle hunde virkede meget glade og særdeles velopdragne. Det var lige før min mand havde taget en med hjem, jeg må sige at de er fascinerende men også ret kraftfulde og stærke, jeg er mere til mine Italienere...
Straks da vi kom hjem skulle vi i hundeskoven, en god tur og hujende kold minus 10 grader.

Minnie og Berto hyggede sig efterfølgende i børnenes senge, hvor Minnie gik helt amok med at grave med begge forben på én gang, det så godt nok sjovt ud.

Berto sprang rundt og ville hellere lege tagfat, Minnie løb ind under sengen og ventede spændt på hvornår Berto ville komme efter hende..

Nedenunder: Et rigtig godt billede af Minnie når hun troner på kattenes tårn.

Mange gode vinterkolde hilsner, GitteDen 22. december. Jeg har de første vinteroplevelser til Bloggen!
Minnie og Berto har været med på kælkebakken. Berto kan formentlig gå på hænder i sneen og Minnie går som oftest på tre ben.
Hvis de kunne ville de helst svæve over sneen og røre så lidt som muligt med de små fusser!

Vi tager snart en tur til North Carolina USA med én af vores killinger og holder samtidig en ferie derover,
så Minnie og Berto skal passes imens. Se vores katte på: www.blytt.dk - Men det bliver helt sikkert sjovt for dem, for det er sammen med andre hunde.
Glædelig jul og Godt Nytår til alle
Hilsen Gitte

Vi har lidt nye oplevelser til bloggen!
Den 13. december: Der er nye billeder af killing Diva og Berto, som i den grad nyder hinandens selskab.

--
Vi har holdt julekomsammen for vores unge mennesker.
--
 Minnie og Berto var denne dag først i hundeskoven og derefter blev der holdt jul med
pakker til dem også. Kødben pakket ind i papir, jeg nåede ikke at få billeder af Minnie og Berto's udpakning, de andre synes det var synd de skulle vente så længe førend de fandt ud af at pakke op, så de hjalp.
-


Vi hyggede os gevaldig. Dagen efter var mine tre drenge og jeg + hunde i Vrads Meditationscenter's have,
en forunderlig eventyrhave med kringlede finurligheder og masser af gode muligheder for at lege rollelege.
Vi havde taget udstyret med, i form af rollespilsvåben og så var eventyret igang med orker og diverse. Minnie og Berto havde en dejlig tur med tvekamp og flugt fra fjenden.
Jule hilsner fra Gitte


Den 7. december 2009
Nye oplevelser til bloggen!
Nyt fra tur i hundeskoven. Vi mødte alletiders søde cockerspaniel Mille, som bare var god til at lege og løbe.
-
Berto oplevede for første gang en MEGET stor hund som faktisk var bange for ham. Jeg kender ikke racen på hunden, men den var noget utryg ved Berto, som i den grad følte sig ovenpå.
"YES! Endelig en der har respekt for lille store mig!".

Vi mødte også en rigtig frisk lille fyr med halen ret til vejrs, han havde en jakke med navnet Cool Man og det var lige hvad han var.
-

Vi var til julemiddag hos vores gode venner. De har to godmodige retrievere, Bailey og Bonnie. Minnie og Berto havde en alletiders julekomsammen med de to.

Berto er vist i øvrigt blevet teenager. Han driller alt og alle og leger vilde lege. Han elsker vores lille Cornish Rex killing, det er hans største fornøjelse at lege med hende. Her er nogle sjove billeder hvor Berto
venter på hun kommer frem fra sit skjul. Hun elsker også at lege med ham, da de er lige kåde og opfindsomme.

Mange hilsner
Gitte


Torsdag 5. november:
Minnie er kommet i sin første løbetid og selvom dyrelægen mener Berto er lige ung nok til at producere hvalpe, siger han at man jo aldrig kan vide, derfor får begge hunde fine bukser på indendørs for at beskytte mod uønsket gravititet og bliver luftet hver for sig. Berto lader sig ikke mærke med at have bukser på, han virker nærmest stolt, hvorimod Minnie synes det er noget "pinligt"
Minnies hundeskovture er skrinlagte indtil hun ikke løber mere. Berto kommer afsted alene.

Ja, ja, det er da egentlig noget besværligt med hunde af to køn under samme tag!

PS Senere på dagen fandt vi noget til Berto, som var meget mere praktisk og behagelig at have på: En body stocking!
Den er lige sagen!

Mange gode hilsner
Gitte

25. oktober:
Jeg har lidt nyheder til bloggen!

Samuel klapper Minnie kærligt på hovedet og hun kvitterere med henført at lukke øjnene.

Berto møder Poison´s killing på to uger og snuser kærligt, og lige efter billedet blev taget fiser han ned fra sofaen i befippelse over dette lille mærkelige væsen!!! Jeg synes Berto er så fin med sine snorlige øjenbryn, bedre end de fleste kvinders.
Gitte.

18. oktober:
Jeg tror vores hunde er veltrænede, de spurgter dagligt afsted for fuld fart i hundeskovene!

Jeg har lige et billede fra hundeskoven i Ry, hvor man blot kan ane to små prikker i horisonten, det er når speederen er i bund hos Minnie og Berto.


Her er nogle hyggebilleder fra en aften med gæster. Gitte, Bjerne og børn var på besøg i lørdags og Minnie og Berto
nød godt af al den dejlige opmærksomhed de fik. De lagde sig godt tilrette i sofaen mellem gæsterne eller på gæsterne - heldigvis holder Gitte og Bjerne af dyr og synes det ok med de to hyggetrolde på sidelinien, eller var det i centrum...
-
--

Den 14. oktober:
Så kommer der nye oplevelser til bloggen - det er nu ikke fordi livet har været gået i stå siden sidst, har bare ikke været så flittig med kameraet!
Billederne er fra tur til Flensborg med deres nye vinterfrakker på. De får hver en ostebole og så er det helt udemærket at være med i Flensborg på storbytur.
Nedenunder er billeder fra hundeskoven i Ry, vi skifter mellem hundeskoven i Ry og Silkeborg, så "daglig avisen" ikke er den samme hver dag! Berto har løftet ben når han skulle tisse temmelig længe men Minnie kan skam også løfte ben!!!


Det sidste billede er fra en stille kærlighedsstund Berto og Minnie imellem.
Mange gode hilsener, Gitte

Minnie og Bertos side!
Er det ikke som et smukt maleri?

Nye oplevelser den 15-16. august!

De første fire billeder er fra en ny tur i hundeskoven, med billeder af Berto også.
Når han hilser på nye hundevenner ligger han sig straks ned "I surrender" position!


Så var Minnie og Berto til deres første byfest - Gitte, Samuel og hundene.

Her blev de meget beundret, ingen havde set sådan nogle fine hunde før.

De sidste billeder er dugfriske fra i dag hvor vi var en tur til Saksild Strand. Berto blev helt balstyrisk over sandet
og gravede helt vildt og hoppede rundt.

Når nu vi var på tur fik de en rød pølse med brød hver, indtil videre har de begge overlevet...

og SÅ skal der soves!
Hilsen Gitte

Minnie's beretning
Den. 6. august 2009: Jeg har en passion for dyr i al almindelighed. Da jeg var barn havde vi altid hund, eller hunde.
 Dels af blandet afstamning, bl.a. en lille hidsig blanding af en ruhåret gravhund og noget andet ubestemmeligt. Han elskede sin familie, men absolut også KUN sin familie. På et tidspunkt købte mine forældre en blodhund med stamtavle. Hun var en smuk hund og meget selvstændig. Da vi fik hende hjem som lille hvalp, viste min far os et skrækbillede af en blodhund i den bedste stol, medens ejeren måtte tage til takke med en taburet ved siden af. Sådan blev det selvfølgelig alligevel også hos os. Jeg havde i øvrigt også hamster, marsvin, kaniner og hvide duer + skildpadde og selvindsamlede snegle. Vi kendte en familie der havde to irske ulvehunde, dem var jeg meget fascineret af. Ligesom jeg altid har været betaget af de store afghanske mynder, deres ynde og skønhed
Da jeg blev voksen og fik min egen familie blev det katte der vandt mit hjerte. Jeg havde på en udstilling set nogle utrolige elegante krølpelsede misser, med meget store øre og øjne. Cornish Rex hedder racen og dem er jeg nu inkarneret opdrætter af.
I efteråret 2008 skulle jeg på leder seminar til Firenze i Italien.
Alt var spændende tilrettelagt og vi fik et grundigt indblik i Italiensk pædagogik og læring. Vi havde også lidt fri tid, til at nyde Firenzes små stemningsfulde gader. I mens jeg sad og nød en cappuccino på en fortovscafé, kom det skønneste, mest elegante og selvbevidste lille væsen spankulerende. At det var en hund og hun var grå, kunne jeg godt se, men hvilken race anede jeg ikke.
Inden jeg fik rejst mig for at spørge ejerne, var de pist væk i mængden.
Hvis man kan tale om kærlighed ved første blik, må dette være hvad der skete.
Da jeg kom belært og glad hjem fra Firenze, måtte jeg finde denne vidunderlige skabning igen.
Min mand var ikke interesseret i at få hund og tanken havde heller ikke strejfet mig, eftersom vores herlige katte optager os en del.
Jeg Google´ede og fandt frem til, at det var en italiensk mynde, jeg havde forelsket mig i.
Jeg fandt meget hurtigt en dansk opdrætter som lige havde fået kuld, og i kuldet var der en grå pige, som var ledig.
Nogle gange er der ikke langt fra tanker og følelser til handling og efter at have besøgt Arne Duelund´s opdræt satte jeg billet ind på Sissela Sarah. Alt omkring hvalpe og mor var hyggeligt, rart og rent. Et rigtigt stueopdræt med fokus på hundenes trivsel. Der var en rar og behagelig atmosfære omkring hundene og vi følte os trygge og godt tilpas ved at købe hund hos Arne.
 Vi besøgte Minnie et par gange og satte hvalpeseng og lidt legetøj af ved Arne, så det kunne dufte godt af hundemor og Minnie's første hjem. Da vi efter laaang ventetid, ( hun skulle jo lige blive mindst 8 uger!)
kunne vi endelig hente Minnie en lørdag formiddag januar 2009.
Så en lille fin skabning, lidt betuttet og ikke særlig høj i hatten, ved mødet med en masse katte af sær afstamning. Det vendte dog hurtigt til, at Minnie fik overtaget og piskede legesyg efter de stakkels katte. Det tog lidt tid for Minnie at forstå, at kattene ikke var levende "hundelegetøj". At det var blevet vinter og koldt at være ude for en italiensk mynde hvalp, måtte vi leve med i form af at Minnie, som vi kalder hende, var MEGET længe om at blive renlig, men hvad pokker en lille sø her og en anden der, det er jo bare at få det væk. Efter flere visitter, var hun endelig blevet klar til afhentning.
For en lille størrelse, så fin og blank og stadig hvalpe kluntet.
Kattene skulle hun lige vænne sig til og vores to hankatte er desværre så gode som dagen er lang, så dem har hun brugt en del krudt på at "mobbe” ved at bide dem i nakken med sine sylespidse hvalpetænder, så mors fine udstillingskatte fik rifter.
Efter at have haft Minnie i huset en rum tid blev min mand og jeg enige om at hun skulle have en kammerat, af samme støbning,
som hende selv, at lege med. Lige mand leger bedst. Vi fandt et supert opdræt i østtyskland helt nede ved den tjekkiske grænse i tidligere Karl Marks Stadt nu Chemnitz. Her havde de lige den lille fyr vi var på udkig efter, en blåmasket isabella med meget fine aner. Det har været den bedste beslutning, at investere i to. De leger, ligger tæt og nyder i det hele taget hinanden og Minnie ”mobber” ikke kattene længere. Hun er selvfølgelig også blevet ældre, men lille Berto, som vi kalder ham har aldrig hverken bidt eller rusket kattene. Han leger hellere med Minnie. Mht tur og aktiviteter/træning, synes vi overhovedet ikke det er dobbelt ”arbejde” med de to, nærmest tværtom. Det er vigtigt, at Minnie får først, ellers bliver hun en anelse jaloux og gøer højt, men hun kom jo også først, så det er bare rimeligt.
Venlig hilsen, Gitte

Minnie og Berto sover med en af katterne

Bertos beretning
skrevet den 6. august 2009:
Efter nogle måneder med Minnie som eneste hund, hvor vi ved forskellige lejligheder havde besøgt andre mynder, for at stimulere hende, besluttede vi at hun skulle have en rigtig hundeven.
Vi fandt et opdræt i Tyskland helt nede ved den Tjekkiske grænse i Chemnitz. Vi ville gerne have en hanhund, fordi der ikke er så langt fra tanken om at opdrætte katte til også at opdrætte hunde.
Vi er dog slet ikke nået til opdrætterstadiet mht hundene, da vi lige nu bare nyder samværet med dem, så hvalpe ligger noget ude i fremtiden. Her skal vi også lige i lære først.
Nå, men vi fandt lille skønne Umberto von Abakan, en blåmasket isabella, med meget fine aner.
Vi kunne af geografiske grunde ikke besøge Umberto, nu kaldet Berto, som vi gjorde med Minnie.
En dejlig dag i maj kørte vi den lange tur til Chemnitz. Vi skulle gemmen Hamburg ad Elbtunnel, der plejer at være tre kørespor åbne på denne strækning, men ikke da vi skulle derned, der var kun ét spor åbent, hvilket betød vi kunne køre med 5 km i tmen i tre stive timer. Langt om længe og flere opkald til opdrætterne, nåede vi frem.
Heidi og Joachim havde tilbudt os overnatningsmulighed, og det var vi rigtig glade for.
Det blev et rigtig dejligt møde med to ualmindelige venlige, garvede opdrættere og udstillingsfolk. Ud over snak og information om hunde, IG'er selvfølgelig, blev det i høj grad også et møde med et historisk tilbageblik i det gamle øst Tyskland, og så naturligvis beundring af den lille Berto, som vist kun kan siges at høre til kategorien "verdens ottende vidunder"!
Minnie og Berto fandt hurtigt melodien sammen.
Berto fandt stor tryghed i at have Minnie, som mindede meget om hans mor, selvom Minnie jo selv var en stor hvalp

Minnie er ældst, hun er hunhund så hun sætter dagsordenen. De leger fantastisk sammen og nyder hinandens samvær. Hvor Berto er blid og hengiven, er Minnie fremadrettet og på banen, intet skal gå hendes næse forbi! Vi synes det har været en alletiders god idé med de to sammen og nyder hvert sekund med sådanne to omvandrende kunstværker gående rundt.
Udover at nyde hundene og aktivere dem og os, vil vi også begive os lidt ind på udstilling med dem.

Alfon, showing his beautiful coat!Alfon, showing his beautiful coat!
Diverse fotos fra juni-juli 2009.

NYT fra den 13. april:
Vi tager Minnie til Hundeskoven og møder andre venner med deres hunde og også Arne, som opdrættede Minnie, som har mor Rita og søster Anni. På dette tidspunkt, har vi endnu ikke fået Berto.
-Rita2009
Tv.: Minnie møder sin søster Anni på parkingspladsen.
--
Hygge i Hundeskoven!

Har du kommentarer eller spørgsmål? Du er velkommen til at skrive til Gitte på: autoimex@hotmail.com
TILBAGE TIL Mynder.dk