2 smukke EIKICA Greyhounds på stranden

Den side handler mest om udstillings greyhounds og viser hunde fra kennel Eikica,
ved Hanne Böckhaus.

Eikica greyhounds er verdenskendte:
www.eikica.dk
Spørgsmål? Tag kontakt med en email: eikica@mail.dk

Greyhoundens oprindelse.
Greyhounden er en af mange myndetyper, der stammer fra Nordafrika, og fund i Ægypten fra år 4000 - 2000 f. Kr. viser myndetyper ikke meget forskellige fra dem, vi kender i dag. Mynderne er oprindeligt blevet brugt til jagt på ulve, harer, gazeller og andre hurtige dyr, som er blevet løbet ind og dræbt af en eller flere mynder.
Mynder jager ved hjælp af synet. Hvor andre hundetyper bruger næsen og lugter sig frem til byttet, reagerer mynderne på synet af et flygtende byttedyr (eller en kunstig hare på en skinne). Det er dette urgamle instinkt man udnytter ved væddeløb eller coursing efter en kunstig hare, og hundene elsker det.
Greyhounds fra 800 tallet i England, blev udviklet til to funktioner: De skal være hurtige og dygtige jagthunde og de skulle være rare og loyale hunde at omgås i det daglige. De blev holdt af kongelig og rige adelsfolk.

Greyhounden i familien.
Greyhounden har et stilfærdigt, venligt og hengivent væsen, men kan være lidt reserveret over for fremmede.
Som hvalp er den meget åben, glad og frimodig, helt uden den værdighed, den får som voksen.
Den er en rigtig hyggehund, elsker at være familiens centrum og kaprer med største fryd den blødeste sofa - hvis den får lov!
Den er glad for søde børn og kan fra hvalp sagtens vænnes til andre husdyr som katte mm. Det er vigtigt at hunden fra en ung alder vænnes til at komme med alle vegne, og møder andre hunderacer og dyr, så vil den som voksen klare alle uvante situationer med overlegen sikkerhed.


Greyhounden er en fortrinlig vagthund uden at gø i tide og utide. Den savler ikke, bliver sjældent køresyg og har ingen kendte arvelige sygdomme. Den kan ikke fordrage regn eller at ligge på hårdt underlag. Og en glad logrende hale kan slå hårdt! Deres fine pels lugter ikke og det ses næsten ikke når de fælder.

Two Greyhounds share a leather armchair!
To Greyhounds klemt sammen i en læder stol som kun er stor nok til en! Greyhounds er god til at dele deres liv med andre og elsker at være flere af slagsen.
Eikica Fancy Felicia
De smukke former har inspirede så mange forskellige kunstner gennem alle årene. Disse hunde er som skabt til malerier og fornemme skulpturer!

En Greyhound tilpasser sig sine ejere og er nem at opdrage med venlig bestemhed. Selv om dressurtræning egentlig ikke er nødvendig, udover almindelig opdragelse, synes de fleste Greyhounds at det er morsomt og hyggeligt at gå til hvalpekurser, hundetræning eller agility, hvor megen ros og godbidder er en selvfølge og de elsker at hilse på de andre hunde!

Og så er der altid løb og coursing, som de fleste Greyhounds er vild med og det hjælper dem at holde sig i fin form.

En velopdragen og lydig hund er altid en fordel for begge parter, da man altid kan give en lydig hund meget mere frihed end én der altid må trippe for enden af en snor.


Men man bør ikke forlange af en Greyhound, at den skal sidde ret længe ad gangen. Det er rent fysisk meget anstrengende for den, og den gør det sjældent af sig selv.
Modsat af hvad man skulle tro, er Greyhounden ikke mere motionskrævende end mange andre hunde.
En Greyhound er typisk sprinter og dermed ikke særligt udholdende.

Selv en væddeløbs Greyhound skal kun motioneres moderat.
En daglig gå- eller cykletur på nogle kilometer og/eller en løbetur frit uden line, hvis det er muligt, så en den tilfreds og parat til at ligge henslængt i familiens bedste sofa igen!
Hvis man har flere, motionerer de hinanden til en vis grad!

En smuk udstillingsstjerne

En smuk udstillingsstjerne
Lure coursing foto ovenover: Kaj Frøling.
den sover i en whippet kurve!
Denne greyhound forsøger at sove i en Whippet seng, selv om hendes egen er ved siden af!

Udseendet.
Greyhounden er en hund, der i usædvanlig grad forener kraft og elegance. Den er en slankt bygget, strømlinet hund med et smalt hoved, et vågent og intelligent udtryk, små fint foldede "rosenører", en lang elegant hals, muskuløs ryg, der er let buet over lænden, hvælvede ribben og godt opkneben bug. Den har lange ben med brede og særdeles kraftige lår og lave haser samt en lang, lavt ansat hale. Den har harmoniske og smukke bevægelser med et langt, fjedrende trav. Pelsen er silkeblød, kort og tæt.
Den findes i alle hundefarver og kombinationer af farver!
Størrelse og vægt afhænger af, om det er en lille, feminin tæve eller en stor, kraftig han, idet højden varierer mellem 68 - 76 cm over skulderen og vægten kan være mellem 28 - 40 kg.

Greyhounden har i de senere år udviklet sig til to forskellige typer indenfor racen: Den oprindelige type, hvor opdrætteren ikke tager megen hensyn til forældredyrenes udseende, men udvælger efter hastighedspræstationerne.
Og udstillingstypen, som oftest er noget større og anderledes smuk. Her er udseendet alpha og omega. (En FCI Greyhound standard præciserer udseendet.) Hvor hurtigt udstillingsgreyhounds løber, er ret underordnet. Men løb og Lure coursing elsker de alle, selv om "løbsgreyhounds" selvfølgelig er hurtigst.

TILBAGE TIL START

NÆSTE SIDE om den Italienske Mynde.

 

Pasning af Greyhounden. Greyhoundens glatte pels er nem at passe, den børstes igennem jævnligt med en gummibørste og derefter glattes med et fugtig vaskeskind eller blød klud/gammel viskestykke. Så skinner hunden og man er fri fra løse hår. Af og til kan man vaske hunden i en god hundeshampoo. Neglene skal også klippes jævnligt og tænderne ses efter for tandsten, ligesom andre hunderacer.

NARKOSE ADVARSEL!
Kommer hunden til skade eller skal den af anden grund bedøves, er det utroligt vigtigt, at dyrlægen er vant til at behandle mynder, da bedøvelse af disse er meget vanskelig. Forlang allerstørste forsigtighed af dyrlægen. Mange mynder behøver ikke nær så meget bedøvelse som andre hunderacer af samme vægt.

Glæden ved at eje en smuk, elegant og hengiven Greyhound er lige stor hvad enten man interesserer sig for væddeløb, coursing, udstillinger eller bare vil have en kærlig og loyal følgesvend.

Hvis du er interesseret i at høre mere, emaile Hanne på
eikica@mail.dk